Van Garderen vastberaden om gele trui te verdedigen: "Wie mij wil vloeren, zal tot het bittere einde moeten knokken"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Van Garderen vastberaden om gele trui te verdedigen: "Wie mij wil vloeren, zal tot het bittere einde moeten knokken"
Foto: © photonews

De machtsgreep van Tejay van Garderen in de Ronde van Californië was behoorlijk indrukwekkend. De klimmer en tijdrijder van BMC pakte niet alleen de ritzege, maar ook nog eens de gele trui. En hij is niet van plan van die leiderspositie nog uit handen te geven.

"Ik had in feite niet gedacht niet dat het zo goed zou gaan. Maar ik wist dat als ik in de bergrit naar Gibraltar Road de schade kon beperken tot een minuut, ik vandaag misschien de trui zou kunnen veroveren. Dit was de dag om mijn grote kracht te etaleren. Ik ben blij dat ik die kon ontwikkelen", citeert Belga​ de BMC-man. 

'Gewoon' volgen

Het geel verdedigen tot de laatste snik is nu de boodschap, maar gaat dat ook lukken? "Geen idee, ik wil momenteel vooral genieten. De rit van morgen en de slotrit zijn in principe voer voor de sprinters. We moeten enkel nog uitkijken in de zesde rit met aankomst in South Lake Tahoe. Onze ploeg is sterk en kan controleren en dan is het aan mij om op de slotklim de beste klimmers te volgen."

Concurrentie mag Van Garderen (29) vooral van wachten van het Colombiaanse klimwonder Egan Arley Bernal. "Hij heeft al getoond dat hij bergop heel goed uit de voeten kan. Hij zal mij de eindzege niet zomaar cadeau doen, maar er nog een felle strijd van maken. Wie mij wil vloeren, zal echter tot het bittere einde moeten knokken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties