Belgisch klimtalent verbaast in Californië: "Na alles wat ik heb meegemaakt, is dit fantastisch"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Belgisch klimtalent verbaast in Californië: "Na alles wat ik heb meegemaakt, is dit fantastisch"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De afgelopen maanden waren zeker niet de leukste voor Quick-Step Floors-renner Laurens De Plus. Maar kijk, de Ninovieter staat er opnieuw in de Ronde van Californië en beschermde zijn 8e plek in het klassement in de koninginnenrit met verve.

In de koninginnenrit was er weinig te doen aan Egan Bernal (Sky), maar De Plus zat lang vooraan bij het elitegroepje. Uiteindelijk kwam hij als 11e over de meet, genoeg om zijn 8e plek in de strijd om de gele trui te handhaven. 

Top 10

Een opsteker voor De Plus, die in oktober 2017 zwaar ten val kwam in Lombardije en in januari slachtoffer was van een aanrijding door een vrachtwagen in Zuid-Afrika. "Na alles wat ik heb meegemaakt, voelt het fantastisch om in de top 10 van een WorldTour koers te staan", aldus een blije De Plus.

"De jongens werkten hard voor mij vandaag. Ze zorgden ervoor dat ik in een goede positie zat. Wanneer een ploeg als Quick-Step Floors in je gelooft, dan geeft dat veel vertrouwen. Het doel was om mijn plek in het klassement te verdedigen en dat is gelukt, daar ben ik heel blij mee", besluit de amper 22-jarige renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties