Mathieu van der Poel opnieuw messcherp: "Ik had de kilometers nodig, want ik was 6 kilo verdikt"
Redactie
| 6 reacties

Mathieu van der Poel kwam na het einde van het veldritseizoen 6 kilo aan

Mathieu van der Poel opnieuw messcherp: "Ik had de kilometers nodig, want ik was 6 kilo verdikt"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel is de komende weken vooral op de mountainbike aan de slag en droomt van een overwinning in de Wereldbeker. Zijn topvorm lijkt opnieuw daar, al moest hij opnieuw hard aan het werk na zijn pauze na het zware veldritseizoen.

Na het crossseizoen ging Mathieu van der Poel nog mountainbiken in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch, maar daarna ging de riem er even af. De Nederlander ging op vakantie naar Barcelona, daarna volgden heel wat trainingen en een stage in Benicassim, gevolgd door een zege in 'La Rioja Bike Race'. 

"Stress heb ik niet. Ik heb vorig jaar al bewezen dat ik dit niveau aankan"

De kilometers kon van der Poel naar eigen zeggen goed gebruiken. "Die had ik nodig", lacht van der Poel in HLN. "Want ik was zes kilo verdikt. Vanaf nu is het menens. Voor mij is dit weekend de echte start van mijn mountainikeseizoen. Stress heb ik niet. Ik heb vorig jaar al bewezen dat ik dit niveau aankan."

Van der Poel vindt Nuno Schurter de grote favoriet voor de Wereldbekers. "Vorig jaar won hij alle zes de wereldbekermanches. Hij is de Sagan van het mountainbike, maar ik geloof erin dat ik hem in een topdag kan kloppen", is de Nederlander strijdvaardig. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties