Waarom de derde Giro-ritzege de meest emotionele was voor Elia Viviani (Quick-Step Floors)

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Waarom de derde Giro-ritzege de meest emotionele was voor Elia Viviani (Quick-Step Floors)
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Elia Viviani toonde vrijdag nog eens wie nu echt de snelste man in deze Giro d'Italia is. De sprinter van Quick-Step Floors heeft zijn hattrick beet en vooral de derde ritzege was de meest speciale voor de Italiaan.

"Dit is de mooiste en meest emotionele zege van de drie", vertelde Viviani na afloop. "We reden over wegen die ik kende van het begin van mijn loopbaan en dat bracht herinneringen boven. Dat maakt mijn zege van vandaag nog specialer."

Hattrick

Zijn derde dus al. Viviani is de eerste Italiaan in vijf jaar die erin slaagt om drie keer te winnen in de Giro. "Het is echt geweldig. De afgelopen twee dagen waren lastig, maar vanmorgen waren we 100% gefocust en gemotiveerd om de winst  te pakken. We zetten daarom al vroeg 2 renners op kop om tempo te maken achter de vluchters. Zij deden een prima job en ook in de finale zorgden de jongens ervoor dat ik in de beste positie werd afgeleverd."

De Giro kan dus niet meer stuk voor Viviani. "Voor de start van de Giro vroeg men naar mijn doelen deze Giro. Toen zei ik dat het een droom zou zijn om 3 ritten en de maglia ciclamino te winnen. Ik heb nu 3 zeges en de trui om de schouders, dus alles gaat als gepland", besluit de Italiaanse sprintbom. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties