Na altijd achterom kijken geeft kandidaat Girowinnaar eindelijk toe: "Dit is een mooie kloof"

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Na altijd achterom kijken geeft kandidaat Girowinnaar eindelijk toe: "Dit is een mooie kloof"
Foto: © photonews

Simon Yates beleeft de tijd van zijn leven in deze Giro. De Britse klimmer lijkt af te stevenen op zijn eerste grote eindzege in een grote ronde. Vooralsnog was hij erg bekommerd om zijn concurrent Tom Dumoulin. Na zijn derde ritzege gaf Yates wel toe dat hij nu al een mooie voorsprong heeft.

Twee versnellingen in de rit naar Sappada maakten het verschil. "Het was een beetje instinct. Na de afdaling was er een kloof met een paar jongens. Jack Haig maakte het tempo en George Bennett deed ook zijn werk. Ik voelde me goed en koos mijn moment. De eerste keer antwoordden ze nog. Bij de tweede poging heb ik alles gegeven om weg te geraken", deed Yates zijn verhaal in het flashinterview.

Een roze trui die zo vaak wint tijdens de Giro: het is zelden gezien. "Het is fantastisch. Ik ben een beetje emotioneel. Ik heb alles gegeven."

GEKNOKT VOOR VERSCHIL

Met een voorsprong van 2 minuten en 11 seconden op Tom Dumoulin staat Yates er goed voor. De andere concurrenten volgen nog veel verder. "Dumoulin kan in een tijdrit van 35 km wel twee minuten goedmaken. Dit is wel al een mooie kloof. Sinds we vertrokken zijn in Israël heb ik geknokt voor zo'n verschil. Dat is er nu. Dit is een mooie voorsprong."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties