Nog steeds geen verklaring voor dè inzinking van het jaar
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Esteban Chaves heeft nog steeds geen verklaring voor inzinking in Giro

Nog steeds geen verklaring voor dè inzinking van het jaar
Foto: © photonews

De Colombiaanse klimmer Esteban Chaves was goed op dreef in de Giro, tot hij een inzinking van formaat meemaakte. In de tiende etappe verloor hij maar liefst vijfentwintig minuten. Ook nu heeft de ploegmaat van Simon Yates er nog altijd geen verklaring voor.

Winnen op de Etna en dan toch zo'n oplawaai krijgen. Het is moeilijk om er een uitleg aan te geven. "Tijdens de race begin je gek te worden als je alles wat er gebeurt probeert te begrijpen. Alles gaat zo snel. Achteraf zal je dat beter begrijpen. Het zal zeker tijd kosten. Nu moeten we gewoon vechten voor het roze en dat is alles", zegt Chaves aan VeloNews.

GOED NIVEAU IN EERSTE WEEK

In 2016 eindigde de renner van Mitchelton-Scott nog tweede in de Ronde van Italië. Zijn huidige vorm vergelijken met die van toen is geen evidentie. "Ik weet niet of ik hetzelfde niveau had dan toen, maar ik haalde in de eerste week van deze Giro alvast een goed niveau. En dan had ik een slechte dag en de dag erna nog één."

Chaves hoopt toch om in het laatste deel van deze ronde nog iets te laten zien. "Het geleverde werk verdwijnt zomaar niet. Hopelijk kan ik dat opnieuw aanspreken in de laatste dagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties