Opnieuw prijs voor The Wolfpack! Nederlands sprinterstalent slaat toe in Ronde van de Fjorden

Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties
Opnieuw prijs voor The Wolfpack! Nederlands sprinterstalent slaat toe in Ronde van de Fjorden
Foto: © photonews

Bij Quick-Step Floors geraken ze het winnen maar niet moe. In de Ronde van De Fjorden is het al op de eerste dag raak. Een ontsnapping werd in de finale tot de orde geroepen waarna de Nederlander Fabio Jakobsen het zegegebaar mocht maken.

Sisr (CCC), Verona (Mitchelton-Scott) en Evensen (Joker Icopal) zaten als eersten in de vlucht van de dag. Enkele renners probeerden later nog aan te sluiten. Gerts en Pearson slaagden hierin, Höög niet. De vijf leiders bouwden een voorsprong uit van meer dan twee en een halve minuut. Höög viel terug tot in het peloton waar Quick-Step het heft in handen had genomen.

QUICK-STEP KNABBELT AAN ACHTERSTAND

Met nog een kleine 100 km te gaan dook het verschil voor het eerst onder de twee minuten. Quick-Step knabbelde telkens een stukje van de achterstand weg, maar kreeg het niet cadeau van de vluchters. Niki Terpstra ontwikkelde in de finale een enorm tempo. De Nederlander werd uiteindelijk wel bijgestaan door renners van Sky, Sunweb en Dimension Data.

In de laatste tien km kwam het dan eindelijk tot een hergroepering, waarna iedereen zich opmaakte voor een sprint op de hellende aankomst. De finish in Grimstad werd wel ontsierd door een valpartij in de laatste vierhonderd meters. Vooral Sondre Holst Enger maakte een lelijke smak. Intussen sprintte Jakobsen wel overtuigend naar de overwinning. Nummer 34 voor Quick-Step Floors!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties