Specialist beste tegen de klok in Giro, roze trui houdt goed stand
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Rohan Dennis wint tijdrit in Giro, leider Yates houdt stand

Specialist beste tegen de klok in Giro, roze trui houdt goed stand
Foto: © photonews

Rohan Dennis heeft zijn reputatie van tijdritspecialist opnieuw alle eer aan gedaan. De BMC-rijder was het snelst onderweg naar Rovereto en hield Tony Martin en Tom Dumoulin af. Diezelfde Dumoulin kon niet meer dan een minuut en vijftien seconden naderen op roze trui Simon Yates.

Een tegenvaller was dat onze landgenoot Victor Campenaerts niet in de top tien geraakte. De Nederlander Jos van Emden zette wel een richttijd neer. Een tijd die enkel verbeterd werd door oude rot Tony Martin. De Duitser pakte nog eens uit als vanouds. Nadien was het wachten op de klassementsmannen. George Bennett had te kampen met technische problemen, Pinot kende een slechte dag en kreeg nog een grotere oplawaai.

VERRASSENDE ARU

De grootste positieve verrassing was de heropstanding van Fabio Aru. De Italiaan leek in de vorige rit rijp voor een opgave, maar had tijdens de rustdag blijkbaar toch weer alle moed bij mekaar geraapt. Aru knalde verrassend naar een zesde plek.

Rohan Dennis won bijna alle tijdritten die hij dit jaar reed en zorgde opnieuw voor een gave prestatie. Hij legde het traject af in veertig minuten rond. Zo pakte hij kostbare tijd op zijn naaste concurrenten. Dennis deed nog veertien seconden beter dan Martin. Chris Froome zette geen grootse prestatie neer, maar was met een vijfde plek wel op niveau. Zo passeerde hij Carapaz, Lopez Moreno en Pinot in het algemeen klassement.

Het was al snel duidelijk dat ook Dumoulin de tijd van Dennis niet meer zou bedreigen. De Nederlander moest uiteindelijk 22 seconden toegeven. De renner van Sunweb deed wel een goede zaak in de strijd om het podium. De leiderstrui van Simon Yates komt niet het gedrang. De Brit houdt nog 56 seconden over op Dumoulin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties