Team Sky stuurt 21-jarig supertalent dan toch naar de Tour de France

Redactie
| 3 reacties
Team Sky stuurt 21-jarig supertalent dan toch naar de Tour de France
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op de selecties voor de Ronde van Frankrijk is het nog even wachten, maar toch mag het 21-jarige supertalent Egan Bernal (Team Sky) zijn borst al nat maken voor zijn eerste Grote Ronde. De Colombiaan zal de Tour aan de zijde van Chris Froome rijden.

Bernal heeft de afgelopen weken en maanden indruk gemaakt. Zo won hij onder meer de Colombia Oro y Paz (Voor onder meer Quintana en Alaphilippe) en recent nog de Ronde van Californië, waar hij kleppers als Adam Yates en Tejay Van Garderen voorbleef. Bovendien werd de 21-jarige berggeit ook nog tweede in de Ronde van Romandië, waar hij voor Richie Porte en Jakob Fuglsang eindigde. 

In principe zou de jonge Colombiaan enkel de Vuelta rijden in het najaar. Maar door zijn knappe resultaten in 2018 beseften ze bij Sky dat er meer nodig was dan dat. In de Tour moet hij vooral leren van kopman Chris Froome. 

Druk

"Bernal zou daar met te grote druk moeten starten", citeert HLN zijn manager Giuseppe Acquadro. "Iedereen zou naar hem kijken en hij zou de verwachtingen van een kopman moeten dragen. Dat zou erger zijn dan in de Tour, want daar kan hij in de schaduw van Chris Froome starten", klinkt het. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties