Toptransfer wil gelijk van Lotto Soudal de komende weken bewijzen: "Ik zat te sterven in mijn zetel"

Redactie
| 0 reacties
Toptransfer wil gelijk van Lotto Soudal de komende weken bewijzen: "Ik zat te sterven in mijn zetel"
Foto: © photonews

Hij moest de eerste maanden van het nieuwe wielerseizoen samen met Tiesj Benoot hét uithangbord worden van Lotto Soudal, maar ziekte gooide roet in het eten bij Jens Keukeleire. De komende maanden wil hij bewijzen dat hij wél een toptransfer was.

Keukeleire miste door koorts en ziekte de belangrijkste periode van het seizoen. Nochtans moest hij één van de speerpunten van Lotto Soudal worden. "Ja, ik had er zo naar uitgekeken", bekent hij in gesprek met Het Nieuwsblad. "Ik was blij dat ik eindelijk voor een Belgisch team kon rijden."

Andere doelen

"Maar de ploeg heeft nooit druk gezet, was niet boos. Tja, ik kon er ook niets aan doen, hè. Het team heeft mij goed gesteund en meteen andere doelen gesteld. Dat maakte het iets makkelijker, maar ik zat te sterven in mijn ­zetel."

Vanaf vandaag wil hij zich laten zien in de Ronde van België. Later dit seizoen volgt de Tour. "Je favoriete koersen volgen voor tv: dat is pijnlijk. Je ziet hoe de koers zich ontwikkelt en denkt: dáár was ik bij geweest, dáár had ik iets kunnen doen. Maar mijn keuze om naar Lotto-Soudal te trekken, was de juiste. Ik voel mij hier echt goed", besluit de Bruggeling. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties