Trek-Segafredo bevestigt interesse in Simon Yates, al is er één struikelblok: "Als Tom nu iets meer zijn best doet..."

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Trek-Segafredo bevestigt interesse in Simon Yates, al is er één struikelblok: "Als Tom nu iets meer zijn best doet..."
Foto: © photonews

Simon Yates is na dit seizoen einde contract bij Mitchelton-Scott en heel wat ploegen toonden al interesse. Volgens Het Nieuwsblad staat de 25-jarige Brit dicht bij een overgang naar Trek-Segafredo.

Bij Trek-Segafredo steken ze hun interesse niet onder stoelen of banken. "Ik weet wel dat zijn manager met onze ploeg heeft gesproken", reageert ploegleider Steven de Jongh bij de NOS. "Maar managers shoppen nogal rond en laten hier en daar wat namen vallen. Er zijn wel wat gesprekken geweest, maar die zijn met meerdere ploegen gevoerd."

Vervanger Contador

De Jongh staat wel open voor een nieuwe klassementsman bij Trek-Segafredo. "We kunnen nog een klassementsrenner gebruiken. Vorig jaar hadden we Alberto Contador en Bauke Mollema als klassementsrenners, nu hebben we er nog één over."

Al gaat de marktwaarde van Yates wel serieus de hoogte in na zijn sterke prestaties in de Giro. "Ja, dus als Tom (Dumoulin, red.) een beetje zijn best doet...", lacht de ploegleider. "Er zijn een aantal ploegen die heel veel geld willen betalen voor Yates, maar wij zitten niet in die positie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties