Belgen in de lappenmand: na heupbreuk De Clercq nu weer Vanspeybrouck uit met sleutelbeenbreuk
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Na Bart De Clercq moet nu ook Pieter Vanspeybrouck van Wanty-Groupe Gobert revalideren

Belgen in de lappenmand: na heupbreuk De Clercq nu weer Vanspeybrouck uit met sleutelbeenbreuk
Foto: © Photonews

Enkelen van onze Belgische renners hebben het niet getroffen dit jaar. Bart De Clerq revalideert al maanden van een heupbreuk. Ook Pieter Vanspeybrouck zit in het sukkelstraatje na zijn sleutelbeenbreuk. Toevallig rijden ze beiden bij dezelfde ploeg.

Bart De Clercq maakte dit jaar de overstap van Lotto naar Wanty-Groupe Gobert. Pieter Vanspeybrouck kwam in 2017 over van Topsport Vlaanderen-Baloise. In 2018 is hen nog niet veel geluk gegund. De Clercq kon zelfs nog niet één keer aan de start komen voor zijn nieuwe ploeg.

EXTRA BEHANDELING

"Mijn breuk is ondertussen mooi hersteld", doet De Clercq zijn verhaal bij Sporza. "Omdat ik tijdens de eerste trainingen hinder ondervond, heb ik mijn heup toch nog grondiger laten onderzoeken. Het kraakbeen rond de heupkop is niet ongeschonden uit de val gekomen. Daarom onderga ik een extra behandeling, waarbij er gel in mijn heup gespoten zal worden."

Vanspeybrouck brak dan weer onlangs zijn sleutelbeen in de laatste rit van de Ronde van Noorwegen. "De valpartij gebeurde op 800 meters van de streep. Dit weekend mag ik normaal gezien weer op de rollen trainen. Het kan wel zijn dat de revalidatie iets langer duurt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties