Belgische neoprof pakt uit en vloert ervaren klasbakken op slotdag Ronde van de Fjorden
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Belgische neoprof Bjorg Lambrecht vloert eindwinnaar Albasini en Boasson Hagen in Ronde van de Fjorden

Belgische neoprof pakt uit en vloert ervaren klasbakken op slotdag Ronde van de Fjorden
Foto: © photonews

Bjorg Lambrechts is een naam om te onthouden. Het talent van Lotto-Soudal heeft van zich laten spreken op de derde en de laatste dag van de Ronde van de Fjorden. Op de hellingen in de finale troefde Lambrecht ervaren mannen als Albasini en Boasson Hagen af.

Met Maxime Monfort zat er nog een andere Belg van Lotto al vroeg in de vuurlinie. Samen met zijn metgezel Earle werd hij pas op 6 km van de aankomst teruggegrepen. Mitchelton-Scott had het spervuur aan demarrages vanuit het peloton gecontroleerd. De laatste oplopende strook bracht dan de beslissing over de rit-en eindzege.

Op de laatste oplopende strook trok Timo Roosen de sprint aan. Lambrecht koos het juiste moment om eruit te komen en hield de concurrentie, die toch bestond uit enkele mannen met een staat van dienst, overtuigend af. De versnelling van Lambrecht zorgde zelfs voor een breukje verderop. Albasini en Boasson Hagen eindigden tweede en derde. De Zwitser zal wel niet al te lang treuren. De renner van Mitchelton-Scott stak immers de eindzege op zak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2021 Iowa
21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol

Nieuwste reacties