Contador acht Giro nog niet helemaal gereden maar weet wel: "Als hij niet valt, kan hij niet verliezen"
Redactie
| 2 reacties

Volgens Alberto Contador kan Simon Yates roze trui enkel nog verliezen als hij valt

Contador acht Giro nog niet helemaal gereden maar weet wel: "Als hij niet valt, kan hij niet verliezen"
Foto: © photonews

Sinds zijn wielerpensioen is de mening van Alberto Contador enorm gegeerd. Ook volgens de Spanjaard is de kans groot dat Simon Yates straks zijn eerste Giro wint. Al zullen Dumoulin en Froome nog niet opgeven en is het altijd opletten voor een valpartij.

Yates staat er natuurlijk veruit het beste voor. Bij de uitdagers gaan vooral de namen van Tom Dumoulin en Chris Froome over de lippen, hoewel Pozzovivo voorlopig nog tussen beiden staat. Indien één van hen de Giro nog wil winnen, zullen ze sterk uit de hoek moeten komen.

"Yates inhalen lijkt me lastig", vertelt Contador aan Eurosport. "Froome moet meer putten uit zijn motivatie dan uit zijn fysieke conditie. Dumoulin lijkt sterk, maar zal heel goed moeten zijn in de bergen. Als Yates niet valt, denk ik niet dat hij de roze trui kan verliezen."

GEEN OPENBARING

Een eindzege van de renner van Mitchelton-Scott zou toch wel een verrassing zijn. Of niet? "Het is nu ook geen openbaring. In zekere zin is dit iets wat kon gebeuren. Yates werd wel genoemd bij de kanshebbers, maar behoorde niet tot de absolute topfavorieten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties