Debat van de week: Kan Tom Dumoulin het onmogelijke toch nog realiseren in deze Giro?
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Debat van de week: Kan Tom Dumoulin het onmogelijke toch nog realiseren in deze Giro?
Foto: © photonews

Voila, we hebben opnieuw spanning in de Ronde van Italië. Roze trui Simon Yates kende dan toch een dagje van zwakte. Kan Tom Dumoulin Dumoulin het roze tegen zondag nog veroveren? Wij houden er ons 'Debat van de Week' over.

Het ziet er plots heel wat minder rooskleurig uit voor Simon Yates (Mitchelton-Scott). De jonge Brit was 2,5 weken oppermachtig in de bergen, maar toonde in de etappe van donderdag toch tekens van zwakte. Yates kon het tempo van Dumoulin op de slotklim niet volgen en moest zelf lossen uit het achtervolgende groepje. 

Een offday bij Yates of is het dan toch de leeftijd die een rol speelt in de derde week van een Grote Ronde? Een ding staat als een paal boven water: deze Giro wordt - tegen alle verwachtingen in - dan toch nog bijzonder spannend. Indien Yates nog een inzinking of mindere dag kent, staat de Sunweb-kopman ongetwijfeld klaar om het roze te veroveren. 

Dumoulin heeft nog twee bergritten om 28" goed te maken, niet toevallig het aantal seconden dat Yates verloor in de rit van donderdag. En wellicht heeft de Nederlander ook gepiekt naar deze derde week in de Giro...

Kan Dumoulin het roze nog veroveren of niet? Debatteer zeker mee en stem in onze poll (onderaan in het artikel). 

Wordt Tom Dumoulin nog de eindwinnaar van de Giro?

0%
100%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties