Duits toptalent bezorgt Quick-Step met enorme versnelling nummer 36, voorsprong Yates gehalveerd

Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties
Duits toptalent bezorgt Quick-Step met enorme versnelling nummer 36, voorsprong Yates gehalveerd

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Maximilian Schachmann heeft de Girorit met aankomst op Prato Nevoso gewonnen. Schachmann troefde in de laatste meters overtuigend medevluchters Plaza en Cattaneo af. Bij de klassementsrenners beleefde Yates dan toch een zwak moment. Dumoulin maakte de helft van zijn achterstand goed.

Een dag na de tijdrit maakte een ontsnapping grote kans om weg te blijven in de derdelaatste bergrit. Dat werd ook bewaarheid. De mannen van het klassement roerden zich niet in de strijd om de ritzege en gaven de vlucht van de dag meer dan tien minuten. Schachmann, Cattaneo en Plaza toonden zich de sterkste vluchters. Vooral de Duitser van Quick-Step maakte indruk. Plaza kraakte een paar keren, maar maakte in de slotkilometer toch weer de aansluiting.

Cattaneo had niet veel meer over. Schachmann pakte wel nog uit met een verschroeiende demarrage en knalde zijn concurrenten los uit het wiel. Enkele dagen geleden had hij nog last van een luchtwegeninfectie, nu kon hij het zegegebaar maken. Plaza knokte nog voor zijn tweede plek.

DE GROTEN ZORGEN VOOR VUURWERK

In de achtergrond roerden eerst de kandidaten voor de top tien zich. Lopez Moreno pakte tijd terug. Vervolgens zorgden ook de groten voor vuurwerk. Dumoulin probeerde het met een versnelling. Yates en Pozzovivo volgden. Van achteruit ging Froome erop en erover. Pozzovivo en Dumoulin reageerden, maar dè grote verrassing: Yates moest passen. Poels zat er wel nog bij en die reed zowaar verkeerd.

De roze trui verloor in de laatste meters nog een kleine halve minuut. De Brit heeft in het algemeen klassement nog 28 seconden over op Dumoulin. Het kan dan toch nog een hele spannende strijd worden voor de eindzege.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties