Opnieuw een toptalent op weg naar Quick-Step: "Al bevriend met De Plus en Lampaert"

Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties
Opnieuw een toptalent op weg naar Quick-Step: "Al bevriend met De Plus en Lampaert"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eerst deed hij van zich spreken in de jeugdreeksen van voetbalclub RSC Anderlecht. Nadien stapte hij over naar de koers en dat heeft hij zich nog niet beklaagd. Remco Evenepoel is een topsporter in wording. Er is zelfs sprake van contacten met Quick-Step Floors.

Evenepoel rijdt dit jaar de pannen van het dak bij de junioren. Hij won er al de Vredeskoers en Kuurne-Brussel-Kuurne. Eigenlijk onwaarschijnlijk dat de voorkeur van deze jongen niet lang geleden nog naar een andere sport uitging. "Ik weeg nu acht kg minder dan toen ik voetbalde bij Anderlecht. Ik verzeilde er op de bank en speelde ook niet meer bij de nationale ploeg. Daardoor geraakte ik het voetbalplezier kwijt", legt Evenepoel uit bij Sporza.

DE BESTE WORDEN

Vandaar de overstap naar de fiets. Dat ging wel niet zonder horten of stoten. "De eerste drie maanden heb ik enorm afgezien tijdens de fietstrainingen. Mijn spieren moesten zich aanpassen aan de fietsbeweging. Op de fiets wil ik later gewoon de beste worden", windt Evenepoel er geen doekjes om.

Bij grote ambities hoort uiteraard ook een topploeg. Volgend seizoen komt Evenepoel uit voor de opleidingsploeg van Axel Merckx en er zijn al contacten met Quick-Step. "Ik kon mijn oren niet geloven toen mijn papa me vertelde dat Quick-Step gebeld had om mee op stage te gaan naar Calpe in januari. Laurens De Plus kende ik al en met yves Lampaert ben ik ook goed bevriend geraakt. Iedereen was heel begaan met mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties