Positieve verrassing van tijdrit reageert op tijdstraf: "Geen intentie om oneerlijk voordeel uit te halen"
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Fabio Aru reageert op tijdstraf na zijn sterke tijdrit

Positieve verrassing van tijdrit reageert op tijdstraf: "Geen intentie om oneerlijk voordeel uit te halen"
Foto: © photonews

Fabio Aru verbaasde vriend en vijand met zijn sterke tijdrit. De Italiaan was zelfs slechts een paar secondjes trager dan Chris Froome. Achteraf kreeg Aru samen met enkele ploegmaats wel nog een tijdstraf van twintig seconden aangesmeerd. Hij houdt vol dat het stayeren niet met opzet was.

Het UAE-team en enkele van zijn renners hebben onnodig tijdverlies geleden. Aru kreeg een tijdstraf van twintig seconden wegens stayeren, Ulissi en Conti verloren hierdoor twee minuten. Volgens teammanager Giuseppe Saronni waren er zeker geen slechte bedoelingen bij.

Saronni gaf zijn mening bij Cyclingnews. "Wanneer sommigen niet hoog staan in het klassement, kan het gebeuren dat ze door een fout in de tijdrit 'slipstreamen'. Het moet vermeden worden, maar er is weinig te bediscussiëren in dit geval. Het was absoluut niet expres, maar natuurlijk moeten we de beslissing van de commissie aanvaarden en respecteren."

AUTO'S EN MOTORS OP PARCOURS

Ook Aru zelf kwam nog eens op het voorval terug. "Dankzij de steun van de supporters besloot ik alles te geven in de tijdrit. Ik respecteer de beslissing van de commissie, maar ik had geen intentie om er oneerlijk voordeel uit te halen. Ik haalde enkele renners in en op die delen van het parcours reden er ook auto's en motors. Misschien heeft de commissie besloten mij te straffen terwijl er toevallig een auto kort voor mij reed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties