Tom Dumoulin kroont zich tot morele winnaar van de dag en geeft toe: "Ik had het niet eens door"

Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties
Tom Dumoulin kroont zich tot morele winnaar van de dag en geeft toe: "Ik had het niet eens door"
Foto: © photonews

Dit had niemand zien aankomen. Simon Yates is al twee en een halve week dè man van de Giro, maar kende op weg naar Prato Nevoso dan toch een zwak moment. Tom Dumoulin was wel dik in orde en veegde zowat de helft van zijn achterstand weg. De Nederlander werd zo de grote winnaar van de dag.

In de finale ontplofte het compleet. Voorts gebeurde er in de loop van de dag niet al te veel tussen de favorieten. "Ik was moe. Dat was bij iedereen wel zo. Ik sukkelde in slaap. Ik vond het een saaie rit. In de finale kon ik me dan wel oprichten", aldus Dumoulin.

EEN MOOIE DAG

Dat was er inderdaad wel aan te zien. Slechts 28 seconden bedraagt het verschil nog tussen Dumoulin en Yates. "Mooi. Dit is een mooie dag. Wat nog volgt, is wel niet helemaal hetzelfde dan de rit van vandaag. We gaan zien wat er nog gebeurt."

Het beste van al: Dumoulin had eerst nog niet begrepen dat hij terrein aan het goedmaken was op Yates. "Ik had het eerst niet eens door. Froome was gedemarreerd en Pozzovivo reageerde. Ik ging achter hen aan. Ineens zag ik dat Yates gelost was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties