Topteams denken na over alliantie: "Froome en Dumoulin kunnen partners in crime worden"
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Team Sky en Sunweb sluiten mogelijk alliantie om het Simon Yates nog moeilijk te maken

Topteams denken na over alliantie: "Froome en Dumoulin kunnen partners in crime worden"
Foto: © photonews

Simon Yates is goed op weg om in deze Giro zijn eerste grote ronde te winnen. Toch is Tom Dumoulin met een achterstand van 56 seconden nog niet helemaal uitgeteld voor de eindzege. Chris Froome is nog in volle strijd voor het podium. Mogelijk komt het tot een alliantie tussen hun beide teams.

Het lijkt de enige manier om Yates nog echt te kunnen bedreigen. Vooral Nicolas Portal, ploegleider van Sky, gelooft in zulk scenario. "Ik baseer me daarvoor op wat het peloton nog te wachten staat. Het wordt nog een helse driedaagse met drie aankomsten bergop", zegt Portal in HLN. "De uithouding van de renners zal zwaar op de proef gesteld worden. Yates kan defensief koersen, maar van de anderen verwacht ik vuurwerk."

Zal dat genoeg zijn om Yates door het ijs te doen zakken? "Als iemand uit de top tien demarreert, ontploft het toch. Froome en Pinot moeten zeker aanvallen. Froome en Dumoulin kunnen 'partners in crime' worden. Al blijft het wikken en wegen."

MEER AFSCHEIDING IN KLASSEMENT

Marc Reef van Team Sunweb toont iets meer voorbehoud. Toch acht ook de Nederlander zo'n samenwerking niet onmogelijk. "Vorige zondag reden Pinot en Pozzovivo nog tegen Dumoulin. Ondertussen is er meer afscheiding in het klassement, waardoor er allianties zullen ontstaan. Wie weet worden op die manier kansen gecreëerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties