Franse renner doet oproep aan Froome: "Zet je gegevens on line en zorg voor transparantie"
Kevin Vanbuggenhout
| 25 reacties

Lilian Calmejane doet oproep aan Chris Froome voor meer transparantie

Franse renner doet oproep aan Froome: "Zet je gegevens on line en zorg voor transparantie"
Foto: © photonews

Chris Froome verbaasde vriend en vijand door in de negentiende etappe van de Giro uit te pakken met een ongezien kunsttukje en de tegenstand op minuten te rijden. Uiteraard enorm straf, maar sommigen kijken ernaar met een wrang gevoel. Lilian Calmejane denkt er het zijne van.

Op social media doet de Fransman een oproep aan Froome om zijn gegevens van de vorige rit on line te plaatsen. "Froome profileert zich al sinds de winter als een trainingsbeest op Strava. Zet je gegevens over je namiddagje Giro dan ook on line in het kader van meer transparantie", klinkt het op Twitter.

Er is uiteraard nog steeds geen uitsluitsel over de salbutamolzaak van Froome. Zo is het ook nog altijd onzeker of de Brit straks mag starten in de Ronde van Frankrijk. Als de kopman van Sky dan met zo'n ongeziene aanval op de proppen komt, is de link met dopinggebruik snel gelegd. Calmejane alludeert daarop in een tweede bericht.

TRANSPARANTIE IS LOGISCH

"Opgelet, ik veroordeel die prestatie op zich niet. Het is enkel logisch dat je transparant bent over je gegevens wanneer de hele wereld twijfelt aan je prestaties", vindt Calmejane.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/02/2021 Omloop het Nieuwsblad
28/02/2021 Kuurne-Brussel-Kuurne
06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties