Deze mannen deden in de slotweek mee voor het Giro-podium, maar kijk waar ze nu staan!
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Simon Yates, Rohan Dennis en Thibaut Pinot kregen in de slotdagen met zware inzinking te maken

Deze mannen deden in de slotweek mee voor het Giro-podium, maar kijk waar ze nu staan!
Foto: © photonews

De slotweek in de Giro heeft voor heel wat verschuivingen in het klassement gezorgd. Chris Froome pakte in extremis nog de roze trui, maar heel wat andere jongens speelden hun top 10-plek kwijt.

Simon Yates, Thibaut Pinot en Rohan Dennis waren drie renners die volop meededen voor top 10 en zelfs het podium in de Giro. Maar alle drie kregen ze in de slotdagen met een serieuze inzinking te maken. 

Donderdag was er al een voorteken bij Yates, die 28" moest toestaan op Tom Dumoulin. Maar de dag daarna liep het faliekant af in de koninginnenrit. Yates - nochtans goed voor meer dan 2 weken roze en 3 ritzeges - zakte op de Finestre helemaal door het ijs en kreeg 38 minuten aangesmeerd. Op zaterdag ging het niet veel beter. Yates verloor meer dan 30 minuten en tuimelde in de slotweek van de 1e naar de 22e plek. 

Ook inzinking bij Pinot en Dennis

Thibaut Pinot dan, die na de etappe van zaterdag naar het ziekenhuis werd gebracht en uit de Ronde van Italië stapte. De Fransman van Groupama-FDJ deed lang mee voor het podium, maar belandde uiteindelijk op de 16e plek na zaterdag. Al zal Pinot dus de Giro niet uitrijden. 

Rohan Dennis droomde van top 5 in deze Giro, zeker na de tijdrit van dinsdag waar hij zwaar uitpakte. Maar ook hij kreeg met een totale offday te maken en ging in de laatste bergrit van de 7e naar de 17e plek, op bijna een uur van roze trui Froome. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije
12/10/2019 Polderscross

Nieuwste reacties