Dylan Teuns zoekt en vindt verklaring voor mindere klassiekers in april

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Dylan Teuns zoekt en vindt verklaring voor mindere klassiekers in april
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dylan Teuns was samen met Tim Wellens onze Belgische hoop in de Ardennenklassiekers, maar de BMC-renner kon zijn straffe luik van in 2017 niet herhalen. Ruim een maand na Luik-Bastenaken-Luik blikt hij terug op die periode. "Ik was té enthousiast", reageert hij.

7e in de Brabantse Pijl, 25e in de Gold Race, 20e op de Muur van Hoei en 30e in Luik-Bastenaken-Luik. Teuns kon zijn straffe Ardennenluik van 2017 niet herhalen. "Toegegeven, Ik had er meer van verwacht", bekent Teuns in gesprek met Wielerkrant.be. "De Ardennenklassiekers waren niet wat ik ervan verwacht had."

"De Brabantse Pijl was oké met een plek in de top 10, maar daarna was het net iets minder. Dat is jammer. Volgend jaar zal ik het opnieuw iets anders aanpakken. Ook de indeling van mijn seizoen had er iets mee te maken. Ik moet een beetje meer doseren tussen de wedstrijden. Ik was super enthousiast en had hard gewerkt, maar in de belangrijkste periode was ik net niet fris genoeg."

Parijs-Nice en Baskenland

Nochtans was het jaar goed begonnen voor Teuns. In Parijs-Nice verraste hij met een knappe 6e plek in het eindklassement. "Ook in het Baskenland was ik goed bezig, maar daar kreeg ik op een cruciaal moment met materiaalpech te maken. Ik eindigde 11e in het klassement en 4e in de lastige slotetappe. Ik miste een tikkeltje geluk."

Met de druk en faam na zijn knappe seizoen in 2017 had het volgens de Limburger niet te maken. "Dat wisten ze na de Waalse Pijl ook in de Ronde van Polen", doelt hij op zijn eindzege. "Toen werd ik ook in de gaten gehouden. Extra druk was er niet mee gemoeid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties