Lotto Soudal-renner na waanzinnig record: "Best indrukwekkend, ik hoop dat ze mij dit nooit afpakken"

Redactie
| 8 reacties
Lotto Soudal-renner na waanzinnig record: "Best indrukwekkend, ik hoop dat ze mij dit nooit afpakken"
Foto: © photonews

De Ronde van Italië eindigde zondag in Rome en werd gewonnen door Chris Froome. Maar bij Lotto Soudal mocht er ook een renner na afloop het podium op. Adam Hansen werd in de bloemetjes gezet voor zijn 20e Grote Ronde op rij.

Hansen verwezenlijkte de afgelopen zeven jaar iets indrukwekkend. Sinds de Vuelta van 2011 reed hij alle Grote Rondes. En die reed hij bovendien allemaal uit, goed voor een record. Wat gaat hij de komende zomer dan doen? "Ik heb echt geen idee. Ik heb al heel lang geen vrije zomer meer gehad dus we zullen zien", klinkt het bij Sporza

"Soms vergeet ik wel eens wat ik de afgelopen zeven jaar gedaan heb. Ik ben hier al zeven jaar mee bezig. Zeven jaar heb ik voortdurend gekoerst. Ik was er altijd bij. Als ik daar even bij stilsta, besef ik wel wat voor een prestatie dit is. Het is best indrukwekkend. Ik ben er trots op. Ik hoop dat ze mij dit record nooit zullen afpakken. Het is fijn om in de geschiedenisboeken te staan."

"Ik heb veel zware momenten gehad, zoals met een gebroken sleutelbeen rijden"

In die zeven jaar maakte de Australiër heel wat gekke dingen mee. "Veel renners stoppen tijdens een Grote Ronde na een valpartij of met een blessure of ziekte. Ik heb bijvoorbeeld rondgereden met een gebroken sleutelbeen, een schouder die uit de kom was, ... Ik heb heel zware momenten gehad. Ik heb ook heel slechte weersomstandigheden meegemaakt. In de Vuelta of op de Stelvio tijdens de Giro."

"Het is een lange reis geweest. Of ik blij ben of triest? Blij. Een Grote Ronde uitrijden is altijd fijn. En het zal leuk zijn om naar huis te gaan", besluit Hansen. 

Ook op Twitter reageerde Hansen nog eens. De Giro-organisatie was hem zondag namelijk niet vergeten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties