Toch voldoening voor Tom Dumoulin ondanks het uitblijven van eindzege: "Daar ben ik heel tevreden mee"
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Tom Dumoulin (Sunweb) is tevreden over zijn Giro ondanks uitblijven van eindzege

Toch voldoening voor Tom Dumoulin ondanks het uitblijven van eindzege: "Daar ben ik heel tevreden mee"
Foto: © photonews

Na het uitrijden van de Ronde van Italië kwam Tom Dumoulin nog een laatste keer terug op zijn tweede plek in het klassement. De Nederlander kon er uiteindelijk wel mee leven. Hij wilde overigens wel nog één en ander rechtzetten.

Dumoulin was naar Italië afgezakt om zichzelf op te volgen. Dat lukte niet, maar de kopman van Sunweb stond wel voor het tweede jaar op rij op het podium. "Ik ben heel blij en trots op mezelf en mijn team", sprak de meest constante van alle klassemenstrenners. "Je kan ze nu eenmaal niet allemaal winnen. Ik zie dit als een bevestiging van wat ik vorig jaar gedaan heb. Ik ben hier dus wel tevreden mee."

Hij gaf wel nog een sneer naar sommige media. Dumoulin vond het geen fout om te wachten op Reichenbach nadat Froome wegreed op de Finestre. "Ik heb dat ook nooit gezegd en ik ben het daar niet mee eens. Op dat moment nam ik de allerbeste beslissing. Ik sta daar nog steeds achter."

SINDS TWEEDE DAG OP TWEEDE PLEK

Dat hij in de eindstand één renner voor zich moet dulden, is volgens Dumoulin de verdienste van Froome zelf. "Ik sta sinds de tweede dag op de tweede plek. Het zij zo. Froome heeft deze week iets bijzonder laten zien. Daarvoor moet hij de credits krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5093 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties