Vijfvoudige Tour-winnaar haalt uit: "Froome maakt geen deel uit van de legende van deze sport"

Redactie
| 26 reacties
Vijfvoudige Tour-winnaar haalt uit: "Froome maakt geen deel uit van de legende van deze sport"

Slechts twee renners gingen Chris Froome in de geschiedenis voor door drie Grote Rondes op rij te winnen. Eddy Merckx deed het (uiteraard), maar ook Bernard Hinault ging de Brit van Team Sky voor. Al vond die dat Froome vooral niet van start mocht gaan in de Giro.

Hinault won drie Grote Rondes op rij in '82 en 83'. De Fransman is echter scherp voor Froome. "Froome hoort niet in die lijst", citeert HLN Hinault. "Hij heeft een positieve test afgelegd in de Vuelta en nadien bleek ook zijn B-staal positief, dus heeft hij doping gebruikt en moet hij geschorst worden."

Uitspraak

"Van mij had hij nooit mogen starten in de Giro. Waarom moeten wij zo lang wachten op een uitspraak? Die twee Italianen die hetzelfde voor hadden zijn toch veel sneller geschorst", vraagt Hinault zich af, doelend op Ulissi en Petacchi, ook geschorst na het gebruik van salbutamol. "Met welk recht krijgt Froome zo veel tijd om een uitleg te vinden? Is het omdat Sky zo veel geld heeft?"

Hinault betreurt dan ook wat er gebeurt. "Dit is allemaal heel spijtig. Froome maakt geen deel uit van de legende van deze sport, want welk imago bezorgt hij het wielrennen op deze manier? Straks mag hij misschien nog starten in de Tour ook. Het is een echt schandaal. Dit moet stoppen", besluit de Fransman. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties