Voormalig dopingzondaar weet niet wat te denken van Froome: "Zijn grootste probleem is gebrek aan transparantie"
Redactie
| 16 reacties

Thomas Dekker vindt gebrek aan transparantie grootste probleem van Froome en Team Sky

Voormalig dopingzondaar weet niet wat te denken van Froome: "Zijn grootste probleem is gebrek aan transparantie"
Foto: © photonews

Iedereen heeft wel zijn mening over de prestaties van Chris Froome en dat is bij Thomas Dekker niet anders. De Nederlander heeft geen fijn gevoel bij de onzekerheid rond de Britse Girowinnaar. Dekker kaart vooral het gebrek aan transparantie aan.

Dekker, zelf een ex-dopingzondaar, vindt dat Froome beter niet aan de start was gekomen in Italië. "Het slechtste was dat hij mocht starten. Het kan nog altijd tot een juridische zaak komen. Het zou beter geweest zijn als hij niet van start was gegaan. Ik kan wel begrijpen dat hij en Brailsord hier tegenin gaan. De UCI is geen sterke federatie en er moeten simpelweg betere regels zijn", zegt Dekker aan Cyclingnews.

Of de resultaten van Froome eerlijk behaald zijn of niet, daar heeft Dekker het raden naar. "We weten het gewoon niet en dat is een probleem in het wielrennen. Het gebrek aan transparantie is het grootste probleem voor Froome en Team Sky. Ik kan begrijpen dat mensen zich daar vragen bij stellen."

HYPOCRIET

Volgens Dekker zal Froome het van het Franse volk wel zwaarder te verduren krijgen dan van de Italianen. "Of dat correct is? Wat is correct? Richard Virenque werkt in Frankrijk voor Eurosport. Soms is het ook hypocriet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties