Waarom tweede eindzege in de Baloise Belgium Tour erg speciaal is voor Jens Keukeleire

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Waarom tweede eindzege in de Baloise Belgium Tour erg speciaal is voor Jens Keukeleire
Foto: © photonews

Voor het tweede jaar op rij stak Jens Keukeleire het eindklassement op zak in de Baloise Belgium Tour. Een opkikker, zeker nadat de West-Vlaming een groot deel van het voorjaar had gemist.

"Het was zeker geen makkelijke laatste dag", vertelde Keukeleire bij zijn team. "Vooral in het begin van de wedstrijd moesten we goed in de gaten houden dat er geen renners zouden wegrijden die een gevaar vormden in het klassement. Ook met de stortbui op het einde van de rit moesten we geconcentreerd blijven om valpartijen te vermijden. Gelukkig viel de regen pas de laatste vijf kilometer en niet vroeger."

De Bruggeling mocht dus een tweede keer op rij zegevieren in de Ronde van België. "Mijn overwinning van vorig jaar met de nationale ploeg was speciaal omdat ik toen niet had verwacht in staat te zijn om de eindzege te pakken. Dat was dit jaar anders, maar toch is deze overwinning ook erg speciaal voor mij."

"Ik kan me geen mooiere manier inbeelden om het tweede deel van het seizoen te starten"

"Ik heb door ziekte een groot deel van het voorjaar moeten missen. Ik kan me dan ook geen mooiere manier inbeelden om het tweede deel van het seizoen te starten", vervolgt Keukeleire.

Lotto Soudal domineerde met drie ritzeges én en eerste en tweede plek in het algemene klassement. "Alles verliep erg vlot deze week. De tijdrit ging goed en tijdens de Ardennenrit gisteren was ik ook mee in de vroege vlucht. Een beresterke Jelle Wallays was de motor van de ontsnapping. In de finale heb ik dan samen met Jelle Vanendert de koers in handen genomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties