Eddy Merckx en Quick.Step-ploegleider Wilfried Peeters geven toptalent Remco Evenepoel duidelijk advies

Redactie
| 8 reacties
Eddy Merckx en Quick.Step-ploegleider Wilfried Peeters geven toptalent Remco Evenepoel duidelijk advies
Foto: © photonews

Remco Evenepoel liet na zijn overwinning op het BK bij de junioren verstaan dat hij klaar is voor de volgende stap. Al krijgt hij van onder meer Eddy Merckx en zijn entourage het advies om alles rustig aan te doen.

Remco Evenepoel heeft donderdag met zijn ouders een gesprek met Patrick Lefevere. De ploegmanager is bijzonder geïnteresseerd in de 18-jarige renner. Onder meer zijn ploegleider en -dokter raden aan om zeker bij de beloften te koersen. "Ik zou Evenepoel aanraden niet te overhaasten", zegt Wilfried Peeters in Het Nieuwsblad.

'Niet profrijp'

"Voor mij is hij nog niet profrijp. Bij de beloften zou hij niet zomaar wegrijden", vult Vanmol aan. En dus is een overstap in 2019 naar de beloften het meest logsiche. "Ik zou hem volgend jaar graag koersen als de Ronde van de Toekomst, Valle d'Aosta en Isard zien rijden", zegt zijn coach.

Aan de wielergrootheid zelf dan om een mening te geven: Eddy Merckx. "Ik zou Remco nu niet meteen prof maken", zegt de Kannibaal. "Ik ben destijds ook snel gegaan, maar ook ik ben amateur geweest. Al had ik wel de juniores overgeslagen."

Stage

Ook vader Patrick laat zich uit over de toekomst. "Remco was in januari mee op stage met Quick-Step Floors. Hij kwam terug en zei: 'Dit is wat ik wil'. Ik ben als vader misschien niet juist geplaatst, maar ik zou zeggen: iets dat goed is, komt snel."

"Op voorwaarde dat Remco een gericht wedstrijdprogramma krijgt en hij gestructureerd wordt begeleid. Lefevere heeft er met Guillaume Van Keirsbulck en Frank Vandenbroucke ervaring mee. Hij weet hoe je jonge talenten niet verbrandt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties