Grote namen roeren zich in Gullegem Koerse, Belg van BMC rijdt solo naar zege

Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties
Grote namen roeren zich in Gullegem Koerse, Belg van BMC rijdt solo naar zege
Foto: © photonews

Gullegem Koerse is zowat de grootste kermiskoers ter wereld. Ook dit jaar werd het evenement in Gullegem door velen aangekruist. Niet alleen door publiek, maar ook door de renners. In een sterk deelnemersveld toonde Jurgen Roelandts van BMC zich de sterkste.

Van Avermaet, Benoot, Naesen, Vanmarcke, Roelandts: allemaal tekenden ze present voor Gullegem Koerse. Aan Belgische toppers dus geen gebrek. Ze kregen in totaal 171 km voor de kiezen. Dit was de totale omvang na 18 ronden van 9,5 km. Met Tiesj Benoot, Rémy Mertz, Yves Lampaert en Baptiste Planckaert in de ontsnapping waren de Belgen meteen bij de les. De vier kregen echter amper speelruimte.

Toen er zich een kopgroep vormde van 22 renners, was dat wel de goede ontsnapping. Deze groep spatte later nog uiteen. Tien leiders begonnen aan de laatste ronde. Jurgen Roelandts slaagde erin om nog op zijn eentje weg te geraken en ook weg te blijven. Zo werd het een mooie zege voor onze landgenoot amper twee dagen nadat hij de Ronde van Italië uitreed. Van Avermaet won de sprint van de achtervolgende groep. Ook Naesen eindigde nog op het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties