Ook Belgische ex-bondscoach onder de indruk van toptalent Evenepoel: "Nog nooit zo'n sterke junior gezien"

Redactie
| 1 reacties
Ook Belgische ex-bondscoach onder de indruk van toptalent Evenepoel: "Nog nooit zo'n sterke junior gezien"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel heeft zondag opnieuw indruk gemaakt door met een straatlengte voorsprong Belgisch kampioen bij de junioren te worden. Het Belgische toptalent uit Schepdaal is niet van de grootsten, maar heeft wel een enorme motor in huis.

Het is ook voormalig bondscoach Carlo Bomans niet ontgaan. "Ik heb nog nooit zo'n sterke junior gezien als Remco", zegt Bomans in HNB. Ook bij zijn team Acrog-Pauwels Sauzen Balen BC hebben ze naar eigen zeggen dat nooit gezien. En dat wil iets zeggen, want ene Tom Boonen reed er bij de jeugdcategorieën. 

'Verkeerd gecast'

"Het was alsof hij verkeerd gecast was. Hij stak er met kop en schouders bovenuit", aldus Yvan Vanmol, al jarenlang ploegdokter bij Quick-Step Floors, over de indrukwekkende prestatie van Evenepoel in de Vredeskoers. Ook inspanningsfysioloog Peter Hespel van de KUL spreekt over een sporter met een 'bovengemiddelde uithouding'.

De 18-jarige Evenepoel weegt 61,5 kilo voor 1,70 meter. "Ik weet niet of hij nog veel zal groeien", zegt papa Patrick, zelf een ex-prof. "Mijn vrouw en ik zijn ook niet van de grootsten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties