Philippe Gilbert en zijn uitdagers mogen borst natmaken voor zware koers eind juni
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Gilbert, Van Avermaet, Benoot en Wellens zullen kanshebbers zijn in zwaar Belgisch Kampioenschap

Philippe Gilbert en zijn uitdagers mogen borst natmaken voor zware koers eind juni
Foto: © photonews

Binnen een kleine maand staat het Belgisch Kampioenschap op het programma. Dat zal verreden worden op een zwaar parcours in Binche. Een kans voor Philippe Gilbert om zijn derde nationale titel te pakken. Al maken ook renners als Van Avermaet, Benoot en Wellens zeker kans.

Dat is alvast de mening die koersdirecteur Jean-Luc Vandenbroucke is toegedaan. Hij verwacht dat het een koers zal worden voor sterke mannen. "Het zal zwaar en slopend worden, zeker als het warm is. Ik verwacht dat mannen als Gilbert en Van Avermaet op de Belgische titel zullen mikken. Temeer omdat het parcours van het WK in Innsbruck hen minder ligt. Ik hou op het BK ook rekening met Benoot en Wellens", zegt Vandenbroucke aan Sporza.

Gilbert werd al twee keer Belgisch kampioen, in 2011 en 2016. Momenteel draagt Oliver Naesen de tricolore. Naesen bleef vorig jaar in Antwerpen Vanmarcke en Stuyven voor in een spannende sprint.

START EN FINISH OP GROTE MARKT

Voor de editie van 2018 heeft Vandenbroucke samen met de rest van de organisatie alvast zijn best gedaan om voor een pittig parcours te zorgen. De renners zullen in Binche dertien ronden van 17,2 km moeten afhaspelen. In de laatste km ligt ook nog een kasseiklimmetje. Start en finish zijn op de Grote Markt van Binche.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties