Van podiumplek naar opname in ziekenhuis en nu het herstel: "Ga me goed verzorgen"

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Van podiumplek naar opname in ziekenhuis en nu het herstel: "Ga me goed verzorgen"

De voorbije Giro was goed voor enkele onverwachte wendingen. De vrije val in het klassement uiteindelijk gevolgd door opgave van Thibaut Pinot op de voorlaatste dag was daar zeker één van. Nu het allemaal achter de rug is, rekent de Fransman op een goed herstel.

De renner van Groupama-FDJ moest zich in de twintigste rit werkelijk naar boven slepen. Eens terug in het hotel werd de ambulance gebeld en in het ziekenhuis werd bij hem pneumopathie vastgesteld, een longaandoening. Pinot blikt er nu voor het eerst op terug en bedankt vooral iedereen voor de berichten van steun.

SPORT IS PRACHTIG EN WREED

"De Giro ligt nu achter ons. Een dikke merci aan mijn maten en aan iedereen van de staff van Groupama-FDJ voor deze drie intense weken. Dit avontuur is niet geëindigd zoals we gedacht hadden. Zo is sport: prachtig en soms ook wreed. Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie steun en jullie berichten van afgelopen vrijdag. Na die desillusie deed zo'n steun me enorm plezier", klinkt het op Twitter.

Uiteraard moet Pinot nu vooral eerst weer beter worden voor hij zich nieuwe doelen kan stellen. "Nu ga ik de tijd nemen om me goed te verzorgen en even te rusten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties