Ambitieuze Greg Van Avermaet "Ik weet wat ik straks moet doen en wat ik niet mag doen"

Redactie
| 4 reacties
Ambitieuze Greg Van Avermaet "Ik weet wat ik straks moet doen en wat ik niet mag doen"

Het Belgisch kampioenschap van eind juni in Binche wordt iets voor de klassieke coureurs met punch in de benen. En dan denken we meteen aan Greg Van Avermaet (BMC).

Het parcours in het Waalse Binche is zeker niet voor doetjes. "Ik ken de aankomst", zegt Van Avermaet in HLN. "Die laatste kilometer doet pijn. Het is dezelfde als in Binche-Chimay-Binche. In 2014 was ik daar vierde, het jaar ervoor derde. Ik ben toen gegaan op de helling, maar op het einde kwam er telkens nog een paar man over", lacht de BMC-renner. "Ik weet wat ik straks moet doen en wat ik niet mag doen."

"Zowel het BK als de Tour is een belangrijk doel"

Via de Hammer Series en Zwitserland gaat het richting BK en Tour. "Dat beschouw ik als één blok. Zowel het BK als de Tour is een belangrijk doel. Tenzij er nu nog iets raars gebeurt, zal ik klaar zijn. Ik heb de voorbije weken goed kunnen trainen in de Ardennen. Ik voel kracht in mijn benen."

"Iedereen kent het belang van de Tour. En voor een BK ben ik altijd gemotiveerd. Misschien nu nog meer: het parcours is zwaarder dan vorig jaar in Antwerpen, maar minder dan in de echte Ardennen. Ik denk dat er veel kanshebbers zijn, maar dat er sowieso een sterke coureur gaat winnen. Zelf een keer zo'n trui dragen zou leuk zijn. Dat wil ik toch graag op mijn palmares", besluit Van Avermaet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties