Belgisch kampioen Oliver Naesen: "Ik begrijp niet dat sommige profs hier hun neus voor optrekken"

Redactie
| 6 reacties
Belgisch kampioen Oliver Naesen: "Ik begrijp niet dat sommige profs hier hun neus voor optrekken"
Foto: © photonews

Heel wat grote namen stonden dinsdag aan de start van Gullegem Koerse, de grootste kermiskoers ter wereld. Ook Oliver Naesen was van de partij. Voor de Belgische kampioen een ideale koers om opnieuw op gang te komen in Europa.

Naesen weet hoe zwaar Gullegem Koerse is, al heeft het een status van kermiskoers. "Ik heb bij Cibel genoeg van deze wedstrijden gereden, ik weet hoe lastig dit is", vertelt Naesen in Het Nieuwsblad. "Het niveau wordt onderschat. 18 ronden van 9,5 kilometer: dat is ook altijd remmen en weer optrekken."

"Ik zeg vaak tegen mijn Franse AG2R-ploegmaats dat ze eens moeten meerijden"

"Dat kruipt in de kleren. Ik begrijp niet dat sommige profs hier hun neus voor optrekken. Ik zeg vaak tegen mijn Franse AG2R-ploegmaats dat ze eens moeten meerijden, maar ik krijg ze niet naar hier. Jammer, ze zouden verschieten."

De renner van AG2R-La Mondiale reed in Californië en wil zich via de Dauphiné klaarstomen voor de Tour. "Ik had bijvoorbeeld graag de Baloise Belgium Tour gereden, maar was pas terug uit de Ronde van Californië", klinkt het. "Ik voel de jetlag nu nog. Dus is Gullegem ideaal om weer wat wedstrijdritme op te doen vooraleer naar Frankrijk te trekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties