Eindelijk gegevens beschikbaar van Froome op de Finestre, timing hiervan kent speciale reden

Kevin Vanbuggenhout
| 21 reacties
Eindelijk gegevens beschikbaar van Froome op de Finestre, timing hiervan kent speciale reden
Foto: © photonews

Nadat Chris Froome op de Finestre zijn solo van tachtig km had ingezet, waren er niet meteen gegevens beschikbaar van de glansprestatie van de Brit in de negentiende rit van de Giro. Velon is nu alsnog met data van de Sky-renner naar buiten gekomen.

Toen alle renners na die bewuste rit waren binnen gekomen, publiceerde Velon bepaalde data. Zo maakte het de gegevens van Tom Dumoulin bekend toen die de Finestre aan het oprijden was. Van de gegevens van Chris Froome daarentegen was geen spoor en dat deed bij enkele mensen toch de wenkbrauwen fronsen.

Nu maakt Velon die gegevens wel openbaar. Froome produceerde 397 watt toen hij wegreed van zijn concurrenten en dit gedurende een afstand van 3,02 km en een tijdsspanne van 11 minuten en 3 seconden.

TECHNISCHE PROBLEMEN

Volgens Velon zorgden technische problemen ervoor dat deze gegevens nu pas bekend zijn. "We hebben nog altijd werk voor de boeg. We hebben bepaalde delen van de wedstrijd gemist. Zowel wij, de fans als de renners willen nog meer te weten komen. We werken er hard aan om ons nog te verbeteren", klinkt het in een mededeling van CEO Graham Bartlett.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties