'Njet' van BMC, maar Greg Van Avermaet houdt de deur open: "Denk dat ze wel naar mij luisteren als het zo ver is"

Redactie
| 2 reacties
'Njet' van BMC, maar Greg Van Avermaet houdt de deur open: "Denk dat ze wel naar mij luisteren als het zo ver is"
Foto: © photonews

Bondscoach Kevin De Weert is al druk in de weer met het Europees kampioenschap van augustus in Glasgow. BMC liet al verstaan dat hij niet op Greg Van Avermaet of andere BMC-renner hoeft te rekenen. Maar zelf houdt de Waaslander de deur open.

Een dag na het EK is er de BinckBank Tour. En daar zijn WorldTour-punten te sprokkelen voor Van Avermaet. Maar zelf hoopt hij nog steeds op het EK. "Eigenlijk wil ik dat graag rijden", klinkt het in HLN. "Vorig jaar was ik niet geïnteresseerd omdat het parcours niks voor mij was, maar deze keer is het echt mijn ding."

BinckBank Tour

Van Avermaet zal moeten proberen om zijn team op andere gedachten te brengen. "Ik geloof dat de combinatie mogelijk is. De eerste drie ritten in de BinckBank zijn niet zo spectaculair, dat worden drie massaspurten. Ik zal misschien wat minder fris aan de start staan, maar ik zal het wel overleven."

Bondscoach De Weert zal het allemaal graag horen. "De waarheid is dat ik de situatie nog niet goed heb doorgepraat met de ploeg. Ik ga dat ook nog niet meteen doen - er is nog tijd - maar ik denk dat ze wel naar mij zullen luisteren als het zo ver is", besluit de olympische kampioen van Rio 2016. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties