'Nummer 15 van de Giro staat voor opvallende transfer tijdens lopende seizoen'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
'Nummer 15 van de Giro staat voor opvallende transfer tijdens lopende seizoen'
Foto: © photonews

Volgens het altijd goed geïnformeerde La Gazzetta dello Sport staat er deze zomer een opvallende transfer te wachten voor de 28-jarige Colombiaanse klimmer Carlos Betancur.

Betancur ligt nog tot eind 2019 onder contract bij het Spaanse Movistar, maar wil tijdens het lopende seizoen een transfer naar UAE Emrirates afdwingen. Zo hoopt de Colombiaan die in de Giro nog 15e werd op 1 augustus een vertrek naar zijn nieuwe team te forceren. 

De klimmer hoopt dan ook om de Ronde van Spanje in dienst van zijn nieuwe ploeg te rijden. De Vuelta gaat op 25 augustus van start in Malaga. 

Ooit een groot talent

Betancur gold enkele jaren geleden als een supertalent. In 2013 verraste hij als jonkie met een 3e plek in de Waalse Pijl en een 4e plek in Luik-Bastenaken-Luik. Bovendien werd hij meteen 5e in zijn eerste Giro.

In 2014 won hij voor zijn toenmalige ploeg AG2R-La Mondiale Parijs-Nice, waar hij ook twee ritten won. Daarna zat zijn carrière een tijdje in het slop. Sinds zijn transfer naar Movistar, komt Betancur opnieuw boven water. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties