Proloogspecialist herhaalt kunststukje van vorig jaar in Luxemburg, vier Belgen in top tien
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Damien Gaudin vloert onder andere Sean de Bie in proloog Ronde van Luxemburg

Proloogspecialist herhaalt kunststukje van vorig jaar in Luxemburg, vier Belgen in top tien

Damien Gaudin zette in de prolooog van de Ronde van Luxemburg de snelste tijd neer. De Fransman heeft dan ook een patent op het rijden van prologen. Het is zijn eerste overwinning in 2018. Ook vorig jaar was hij op de openingsdag in Luxemburg de snelste.

Gaudin heeft al wel geregeld een proloog naar zijn hand gezet. Enkele jaren geleden lukte het nog in de Ronde van de Elzas en Parijs-Nice. In 2017 lukte het voor het eerst in Luxemburg en dat is blijkbaar een plek die hem goed ligt.

EEN SECONDE OVERSCHOT

Een korte proloog van 2,3 km in de hoofdstad van het Groothertogdom moest voor de eerste beperkte tijdverschillen zorgen. Onderweg lag er ook een klimmetje waarop de renners zich konden onderscheiden. Gaudin legde het traject af in drie minuten en zestien seconden. De renner van Direct Energie was zo een seconde sneller dan Alexander Krieger en deed drie seconden beter dan Jan Tratnik.

Ook de Belgen lieten zich meteen opmerken in Luxemburg. Met Sean de Bie, Aimé De Gendt, Piet Allegaert en Benjamin Declercq eindigden er vier Belgen in de top tien. Sean de Bie is onze best geplaatste landgenoot op een zesde plek. Hij eindigde op zes seconden van Gaudin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5052 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties