Wat de zege van Jürgen Roelandts in Gullegem Koerse extra bijzonder maakte

Redactie
| 0 reacties
Wat de zege van Jürgen Roelandts in Gullegem Koerse extra bijzonder maakte
Foto: © photonews

Jürgen Roelandts (BMC) won dinsdag met Gullegem Koerse de 'grootste kermiskoers ter wereld'. En dat na een slopende Giro van drie weken én het feit dat hij pas om 2 uur 's nachts geland was. "Ik heb in het begin echt afgezien", reageerde. Niet verwonderlijk, Roelandts was net terug van de Giro.

"Het is niet dat ik veel win, dus het deed deugd om nog eens de handen in de lucht te mogen steken", vertelde Roelandts na afloop in HNB. "Het was ook een harde wedstrijd, ik heb in het begin echt afgezien. Na de Giro heb ik nog twee dagen met mijn vrouw Agnes in Rome rondgehangen. Ik ben pas om 2 uur 's nachts geland. Maar in het tweede deel van de koers kwam ik erdoor."

BK

Voor de BMC-renner zijn tweede zege van het seizoen. al telt deze niet mee omdat het een kermiskoers is. "Voor mij wel, ik heb er hard voor moeten koersen, kermiskoers of niet", aldus de BMC-renner. "Ik rij nu de Hammer Series, maar daarna koers ik tot het BK drie weken niet. Jammer, want ik wil goed zijn in Binche."

"Ik ga met mijn coach eens overleggen hoe we het gaan aanpakken. Ik vind het toch jammer dat ik van BMC niet in het nationale team mag rijden in de Elfstedenronde en Halle-Ingooigem", besluit Roelandts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties