Wouter Vandenhaute zet met Flanders Classics nu ook de stap naar het veldrijden

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Wouter Vandenhaute zet met Flanders Classics nu ook de stap naar het veldrijden

Flanders Classics organiseert met onder meer de Ronde van Vlaanderen al heel wat koersen, maar het bedrijf van Wouter Vandenhaute zet nu ook de stap naar het veldrijden. De Superprestige wordt overgenomen.

De Superprestige is het oudste regelmatigheidscriterium in het veldrijden. Volgende winter is men inmiddels toe aan de 37e editie. Net als vorig seizoen zal de Superprestige in het Nederlandse Gieten, Zonhoven, Boom, Ruddervoorde, Gavere, Diegem, Hoogstraten en Middelkerke worden georganiseerd.

"We zijn trots dat de Superprestige voortaan onder dezelfde vlag vaart als de Ronde van Vlaanderen", vertelt Wouter Vandenhaute. "Het wegrennen en het veldrijden hebben in Vlaanderen een rijke geschiedenis en dat stuk geschiedenis proberen we nu bij elkaar te brengen."

'Veldrijden en de weg bij elkaar brengen'

"Het veldrit- en het wegseizoen lopen bij ons naadloos in elkaar over, dat heeft Wout Van Aert dit voorjaar nog onderstreept met zijn sterke prestatie in de Omloop Het Nieuwsblad. Flanders Classics is blij dat we het vertrouwen krijgen van Etienne Gevaert en zijn ploeg om het veldrijden verder uit te bouwen", besluit Vandenhaute.

Sven Nys is nog steeds de recordhouder wat betreft eindzeges in de Superprestige. De Kannibaal van Baal klokt af op 13. Vorig seizoen was Mathieu van der Poel de beste in het eindklassement. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties