'Hammer Series for Dummies': Wat moet u weten over dit unieke concept en wie zijn de favorieten in Nederlands Limburg?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
'Hammer Series for Dummies': Wat moet u weten over dit unieke concept en wie zijn de favorieten in Nederlands Limburg?
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Feest voor de Hammer Series, want dit weekend viert het nieuwe concept in het wielrennen haar eerste verjaardag. Exact een jaar geleden stond in Nederlands Limburg de eerste editie op de agenda.

De Hammer Series is er gekomen om een nieuwe wind door de wielerwereld te laten waaien. Gedaan met lange rittenkoersen waarin de vluchters toch niet standhouden of klassiekers waarin er slechts in de laatste kilometers iets noemenswaardig gebeurt. Voor de leken die nog niet veel kaas hebben gegeten van de Hammer Series, een beknopte uitleg: 

De Hammer Series is drie dagen vol maar ook kort koersen. Vrijdag zijn de klimmers aan zet in Vaals. 11 rondjes van 7 kilometer, met daarin een klim van 900 en een van 2.000 meter. Na elk rondje zijn er punten te verdienen, na de rondjes 3, 7 en 11 zijn er dubbele punten te verdienen. Echt iets voor de explosieve klimmers in het peloton. Kunnen Philippe Gilbert en Tim Wellens hier een uitstekende zaak doen? 

Snelle mannen

Op zaterdag zijn de snelle mannen aan de beurt in Sittard. 8 vlakke rondjes van 11,4 kilometer, ook daarin zijn opnieuw punten te verdienen. In deze disclipline wordt het wellicht vooral uitkijken naar pocketsprinter Caleb Ewan. Al zou Edward Theuns toch ook een rol van betekenis moeten spelen. 

Zondag valt dan weer de beslissing in de Hammer Limburg. In een ploegenachtervolging van 49,6 kilometer wordt bepaald welke ploeg aan het langste eind trekt. De hoeveelheid punten die op vrijdag en zaterdag gescoord worden, bepalen de startpositie van de verschillende teams. 

Eén grote favoriet

Mitchelton-Scott won alles wat er te winnen viel in de Hammer Stavanger in Noorwegen. Ook in Nederlands Limburg is de Australische formatie topfavoriet voor winst. Met Caleb Ewan voor de Hammer Sprint en enkele begenadigde hardrijders zoals Luke Durbridge is Mitchelton-Scott opnieuw topfavoriet. Al is het zeker ook uitkijken naar Team Sunweb (met Tom Dumoulin, Edward Theuns en Sam Oomen) en Quick-Step Floors (met Philippe Gilbert, Alvaro Jose Hodeg en Enric Mas). 

Kalender voor dit weekend: 

Vrijdag 1 juni: Hammer Climb
Zaterdag 2 juni: Hammer Sprint
Zondag 3 juni: Hammer Chase

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties