Mark Cavendish sneert richting collega-sprinter: "Ik beschouw mijn ploegmaats niet als personeel, hij wél"

Redactie
| 0 reacties
Mark Cavendish sneert richting collega-sprinter: "Ik beschouw mijn ploegmaats niet als personeel, hij wél"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mark Cavendish mag dan wel een jaartje ouder zijn, toch blijft hij nog één van de snelste jongens uit het peloton. Maar toch kan de Britse pocketsprinter moeilijk door één deur met zijn collega Marcel Kittel (Katusha-Alpecin).

Cavendish liet zich uit over zijn collega's in het peloton. "André Greipel is ‘all body, no head’, ik ben meer ‘all head, no body'", vertelt Cavendish bij Cycling.be. "André is meer het type romantische renner: als je denkt aan een sprinter, zie je een sterke vent. Hij gebruikt zijn kracht volledig. Ik ben het tegenovergestelde: klein en niet zo veel kracht, dus moet ik het meer hebben van techniek en tactiek."

'Cav' toont heel wat respect voor zijn ploegmaats. "Ik beschouw hen niet als mijn personeel, maar ik zie mezelf als de laatste schakel in de ketting. We zijn gelijk en winnen samen, ik moet het alleen afmaken. Zo zie ik dat en zo zien zij dat."

Kittel

Al is dat volgens de Britse sprinter niet bij elke renner... "Niet elke sprinter bekijkt het op die manier. Marcel Kittel is bijvoorbeeld iemand die jongens echt voor hem laat werken", sneert Cavendish. "Bij mij is dat niet het geval. Ik zie wielrennen anders. Onze ploeg bestaat uit acht jongens die samen het hoogste proberen te bereiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties