Mathieu van der Poel bijt van zich af: "Ik ben niet de Max Verstappen van het mountainbiken"

Redactie
| 13 reacties
Mathieu van der Poel bijt van zich af: "Ik ben niet de Max Verstappen van het mountainbiken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel moet de mountainbike zo'n twee weken op stal laten na zijn nieuwe valpartij in de Wereldbeker van Nové Mesto. De risico's horen er nu eenmaal bij volgens de Nederlander.

Mathieu van der Poel voelt zich zeker nog niet de Max Verstappen van het mountainbiken. Zijn landgenoot staat in de F1 bekend als iemand die af en toe roekeloos de risico's niet mijdt. Maar die vergelijking is overdreven, volgens de Europese kampioen veldrijden. 

"Ik ben zeker iemand die risico’s neemt om te kijken waar mijn grenzen liggen, maar die val van zondag had daar nou net niets mee te maken", vertelt hij over zijn valpartij van afgelopen zondag in BN De Stem.

Programma hetzelfde

"Het gebeurde juist in een heel gemakkelijk bochtje. Maar omdat ik vanwege mijn pols het stuur niet goed vast kon houden, was de concentratie daar even weg denk ik, en ging ik onderuit."

Zijn programma blijft hetzelfde voor de komende weken. "Je kunt zeggen dat mijn voorbereiding op het crossseizoen dit jaar over het algemeen niet veel afwijkt van die van vorig jaar. Alleen zitten er nu wat meer mountainbikewedstrijden tussen. En ik heb de Ronde van België niet gereden", aldus van der Poel, die vorig jaar nog een rit won in de Baloise Belgium Tour.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties