? Chris Froome wil de oceaan redden!

Tieneke Van de Velde
Tieneke Van de Velde
| 24 reacties
? Chris Froome wil de oceaan redden!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Verrassend nieuws vandaag vanuit het kamp van Team Sky. In een Twitter-video liet viervoudig Tourwinnaar Chris Froome weten dat hij zich wil inzetten voor het milieu. Samen met zijn ploeg werd een gloednieuw project opgezet dat plastiek uit de oceanen moet helpen verdwijnen.

De "Sky Ocean Rescue" zal het project heten. Om het initiatief kracht bij te zetten, zal Team Sky in de Ronde van Frankrijk aantreden met speciale shirts, ontwikkeld en vervaardigd uit gerecycleerd plastiek. Ook titelverdediger Chris Froome zal dit unieke shirt waarop o.a. een orca staat afgebeeld, dragen. 

Met deze boodschap wil Team Sky mensen sensibiliseren om bewuster met plastiek om te gaan en hun plastiek afval te reduceren. Zelf willen ze alvast het goede voorbeeld geven en tegen 2020 alle plastieken voorwerpen die maar eenmalig gebruikt kunnen worden, uit hun organisatie bannen. In de video geeft Froome trouwens nog mee dat er ieder jaar 8 miljoen ton plastiek in de oceanen verdwijnt. Hoog tijd voor actie dus!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties