? Tim Wellens: "We hebben lessen getrokken uit onze fouten van vorig jaar!"

Tieneke Van de Velde
Tieneke Van de Velde
| 1 reacties
? Tim Wellens: "We hebben lessen getrokken uit onze fouten van vorig jaar!"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zo meteen gaat in Nederlands Limburg de tweede manche van de Hammer Series van start. Na het Noorse Stavanger, is nu het lieflijke Vaals aan de beurt. Kan Tim Wellens op deze eerste dag van de Hammer-driedaagse Lotto-Soudal al meteen in een zetel zetten?

Zopas zijn de klimmers aan 11 rondjes van 7 kilometer begonnen in Vaals. Daarbij moeten ze een klim van 900 en een van 2.000 meter overwinnen om punten te sprokkelen. Die zullen hen  dan uiteindelijk van pas komen op dag 3 tijdens de ploegenachtervolging. Een kolfje naar de hand van onder andere streekrenner Tim Wellens. 

In een interview voor de start liet Wellens de organisatie alvast weten geleerd te hebben uit de fouten van de vorige Hammer Climb in Limburg. "We weten van vorig jaar dat het er van bij de start erg hard aan toe gaat. We moeten dan even op onze tanden bijten en een mannetje meesturen, want de start is het allebelangrijkste."

Waarom het vorig jaar precies in het honderd liep voor Lotto-Soudal herinnert Wellens zich ook nog levendig: "Het probleem was dat er toen van bij de start een pakketje renners vertrok en we die nooit meer teruggezien hebben. Zij hebben toen alle punten gesprokkeld." Benieuwd hoe het Wellens en co vanavond vergaat!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties