Opvallende trend in wielrennen: steeds meer renners trekken daar naartoe in voorbereiding op de Tour

Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties
Opvallende trend in wielrennen: steeds meer renners trekken daar naartoe in voorbereiding op de Tour

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De regel wil dat de winnaar van de Ronde van Frankrijk meestal uit de Dauphiné Libéré komt. Toch zijn er steeds meer renners die van die theorie afstappen en zich voorbereiden op de Tour in de Ronde van Zwitserland. Allan Peiper, sportmanager van BMC, legt uit waarom.

Door het WK voetbal start de Ronde van Frankrijk dit jaar een week later. Zo komt de Ronde van Zwitserland ineens op een ideaal tijdstip. "Het einde van de Dauphiné zit nu op vier weken van de Tourstart en dat is net iets te lang", zegt Peiper in HLN. "Wij sturen onze kopman Richie Porte naar Zwitserland. Het is de natuurlijke keuze."

Een logica die ook concurrenten als Quintana, Valverde, Landa, Mollema, Kreuziger, Kelderman en Fuglsang volgen. Nibali, Bardet, Barguil, Jungels, Zakarin, Adam Yates, Thomas en Benoot kiezen dan weer voor de Dauphiné. Beide rittenkoersen hebben een ploegentijdrit op het programma staan. Volgens Peiper heeft Zwitserland wel nog een extra voordeel.

INDIVIDUELE TIJDRIT

"In Zwitserland heb je op de laatste dag nog een individuele tijdrit van 34 kilometer. Die komt trouwens ook in de buurt van de tijdrit in de Tour van 31 kilometer", is de Australiër zeker van zijn zaak.

In juli zal blijken wat nu juist de beste formule is geweest.  De geschiedenis staat alvast aan de kant van de deelnemers aan de Dauphiné. In de laatste negen jaar reed de winnaar van de Ronde van Frankrijk eerst de Dauphiné.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties