Thomas De Gendt: "Ik wil sowieso in de aanval trekken!"

Tieneke Van de Velde
Tieneke Van de Velde
| 2 reacties
Thomas De Gendt: "Ik wil sowieso in de aanval trekken!"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Van zondag 3 tot zondag 10 juni trekt het Critérium du Dauphiné opnieuw door Frankrijk. Ook enkele landgenoten verschijnen er gemotiveerd aan de start. Onder meer Thomas De Gendt wil zijn stempel drukken op de rittenkoers.

In een persbericht liet Thomas De Gendt weten dat hij een goede voorbereiding in Calpe achter de rug heeft. “Ik heb bijna 100 procent van mijn geplande trainingen kunnen afwerken en ik ben niet ziek geworden." Dat biedt uiteraard perspectieven voor de komende week. "Ik ga met dezelfde ambitie als vorig jaar van start in het Critérium du Dauphiné. Het is altijd afwachten hoe het lichaam reageert na een maand trainen, waarvan drie weken op hoogte. Het kan zijn dat ik minder goed zal rijden, maar hopelijk heb ik een paar goede dagen, net zoals vorig jaar."

Vorig jaar pakte de Oost-Vlaming nog een ritzege in de WorldTour-koers. In de openingsetappe in en om Saint-Etienne veroverde onze landgenoot meteen de gele trui. Ook dit jaar wil de aanvalslustige De Gendt zich in de kijker rijden. "Het gaat er mij vooral om met een goed gevoel en wedstrijdritme terug te keren. Ik probeer dit te doen met een paar aanvalsbeurten. Ik stip trouwens vooraf zelden de ritten aan waarin ik wil presteren. Maar als ik een kans krijg om een rit te winnen, zal ik die zeker niet laten liggen.”

Volledige selectie Lotto-Soudal: Tiesj Benoot, Victor Campenaerts, Thomas De Gendt, Jens Keukeleire, Tomasz Marczynski, Jelle Vanendert en Jelle Wallays.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties