Dumoulin geeft er de brui aan in de Hammer Series: "Ik rij wellicht de Tour"

Tieneke Van de Velde
Tieneke Van de Velde
| 5 reacties
Dumoulin geeft er de brui aan in de Hammer Series: "Ik rij wellicht de Tour"
Foto: © photonews

De runner-up van de Giro d'Italia gaf er gisteren in Vaals al na 22 km de brui aan. Tom Dumoulin werd niet alleen door de hevige regen geteisterd, ook de vermoeidheid speelt hem parten. "Ik ben moe, het valt tegen," liet de thuisrijder al voor de start optekenen.

We kregen een uitgebluste Tom Dumoulin te zien, gisteren in Vaals. De Nederlander die in de Giro de voornaamste concurrent vormde voor Chris Froome in de strijd om het roze, had er helemaal geen zin in. Nog voor de start gaf Dumoulin aan de collega's van Het Algemeen Dagblad te verstaan dat het een erg zware proef zou worden: "Ik vrees dat ze vanaf het begin vol gas gaan.''

En de visionaire Dumoulin kreeg geen ongelijk, al van bij start werd er flink de pees opgelegd. Hierop besloot de kopman van Team Sunweb om na de tweede beklimming van de Vaalserberg de boel de boel te laten. Een domper voor Team Sunweb, dat vorig jaar dankzij Dumoulin nog tweede eindigde in dit onderdeel. 

Ik rij hoogstwaarschijnlijk de Tour"

Na zijn opgave wou de man uit Maastricht wel nog kwijt dat hij "hoogstwaarschijnlijk de Tour wel rijdt". Slecht nieuws dus voor Chris Froome die na de Ronde van Italië al aangaf dat hij Dumoulin als "één van zijn grootste rivalen voor de Tour" bestempelde. Afwachten of Team Sunweb Dumoulin groen licht geeft de komende dagen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties