Hammer Series Limburg: deze revelatie zet Bahrain-Merida in een zetel voor de komende dagen!

Tieneke Van de Velde
Tieneke Van de Velde
| 0 reacties
Hammer Series Limburg: deze revelatie zet Bahrain-Merida in een zetel voor de komende dagen!
Foto: © photonews

Gisteravond stond in Nederlands-Limburg de eerste van drie proeven in de tweede manche van de Hammer Series op het programma: de Hammer Climb. Bahrain-Merida nam een vliegende start en sprokkelde het meeste punten. Grotendeels dankzij de Oekraïense revelatie Mark Padun!

U hoort het goed: Mark Padun is de naam. De 21-jarige Oekraïener was gisteravond de grote ster in de Hammer Climb op en rond het drielandenpunt in Vaals. Al vroeg in de race ging het jonge wielertalent er samen met de Rus Pavel Sivakov van Team Sky vandoor. Aanvankelijk nam Padun Sivakov op sleeptouw, maar nadien breidde de renner van Bahrain-Merida nog een indrukwekkende solo aan zijn avontuur. 

Hammer Sprint

De Oekraïener kwam maar liefst 3 van de 11 keer als eerste over de Vaalserberg en verzilverde zo heel wat punten voor zijn ploeg. Na dag één leidt Bahrain-Merida dan ook met 1371 punten. Lotto-Soudal, begeesterd door een bedrijvige Tim Wellens, staat tweede in de stand met 973 punten. Quick-Step Floors volgt op de derde plaats met 781 punten. Vandaag staat in Vaals de Hammer Sprint op het menu, zondag volgt het slotakkoord met de ploegenachtervolging.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties